content image

1 december 2020

Grote zitmeubels beplant met gemengde beplanting en als solitairen een Bucida

content image

27 oktober 2020

Een mooie plantenwand geplaatst van 5 x 1,5 meter. De bewoners zijn erg enthousiast!

 

Jaco interieurbeplanting Duurzaam

03-02-2015

Om onze bedrijfsruimte en kantoor zo energieneutraal mogelijk te maken zijn er 18 zonnepanelen geplaatst. Al de stroom die wordt gebruikt wordt ruimschoots op eigen dak opgewekt. 

Lees verder

Nieuw in ons sortiment

07-11-2014

Nieuw in ons sortiment is een plantendecoratie aan de muur.

 

 

Een levend schilderij van planten. Dat is LivePicture® van Mobilane. Het geeft uw leef- en werkomgeving direct een fraaie, groene uitstraling.

 

Dit unieke duurzame begroeningssysteem is niet alleen goed voor het binnenklimaat, maar zorgt ook voor een rustgevend effect. Dat noemen wij ’Vitamine G’

 

Planten hebben gezondheidsvoordelen en dragen bij aan het gevoel van welzijn. Ze kunnen echter ook veel kostbare ruimte in beslag nemen.

 

Daarom heeft Mobilane LivePicture® ontwikkeld.

 

Buiten de gezondheidsvoordelen en de ruimtebesparing is LivePicture® ook een sieraad aan de muur en eenvoudig te onderhouden.

Zo zijn de cassettes met planten in een handomdraai te verwisselen, en hebben de planten slechts om de zes weken water nodig.

 

Door de innovatieve constructie is er geen stroom nodig om de planten zes weken lang van water te voorzien. LivePicture® kan dan ook overal worden geplaatst.

De planten in LivePicture® zorgen voor een aangename luchtvochtigheid en kunnen kooldioxide en verontreinigende deeltjes uit de lucht filteren.

Lees verder

Duurzaamheid

07-11-2014

Over het algemeen zullen werkgevers het welzijn van hun medewerkers vanuit een duurzaamheidperspectief oppakken en planten dan onderbrengen in het people aspect (welzijn, gezondheid). Maar, op deze site staan ook mooie voorbeelden van kantooromgevingen waarin een uitgekiende beplanting bijdraagt aan tientallen procenten reductie in energieverbruik. Denk hier aan het isolerende effect dat een groen dak kan brengen of integratie van binnenbeplanting met de luchtfiltering. Planten verhogen de luchtzuiverheid en luchtvochtigheid en verminderen daarmee de mate waarin lucht mechanisch gereinigd moet worden en de mate waarin airco toegepast moet worden.

Lees verder

Conclusies

07-11-2014

Planten doen iets, dat is duidelijk, en om een effect te bereiken zijn niet eens veel planten nodig. Één plant per twee medewerkers of 12m2 is voldoende om de genoemde prestatieverbetering te bewerkstelligen. Voor akoestische en luchtzuiverende effecten zijn meer planten nodig.  Let wel op: niet alle planten zijn even goed in het zuiveren van lucht. Lees hier meer over in ons artikel over het zelf verbouwen van frisse lucht.
 

Lees verder

Planten verhogen het gevoel van welzijn

07-11-2014

Welbevinden is een slecht te meten factor. Er zijn diverse onderzoeken geweest die hebben geprobeerd het gecontroleerd te meten, maar het blijven vage resultaten. De onderzoeken in de zorg, waar daadwerkelijk sprake was van snellere genezing of vermindering van medicijngebruik tonen het verband tussen groen en welbevinden nog het meest overtuigend aan. De achterliggende theorie is telkens dat natuur ons rustig maakt en veilig doet voelen en planten op de werkplek zijn feitelijk een stukje natuur op de werkplek.

Lees verder